• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

SK Prof. Dr. Harm K. Schutte PC5BV

Op 18 augustus 2024 is onze oud voorzitter Harm Schutte, PC5BV, overleden.
Hij was niet alleen voorzitter van de afdelingen VERON A19 en VRZA A09 (V2G), maar ook de initiator van de technische en digitale avonden eerst bij CYMO aan de Wasaweg, later in MFC “De Klabbe”.

Samen zaten wij in het bestuur van de afdeling Groningen van de VERON en VRZA, Harm is 11 jaar voorzitter van deze afdelingen geweest.
In die periode hebben we verschillende vergaderingen van de Veron bezocht wat een persoonlijk vriendschap opleverde.
Ook hebben wij samen een aantal keren de Noordelijke Bekerjacht op Hemelvaartsdag georganiseerd.

Tijdens de corona periode toen het niet mogelijk was om fysiek bij een te komen heeft hij omdat hij als Professor op het gebied van de menselijke stem aan het UMCG bij de medische faculteit afdeling KNO verbonden was een lezing gehouden via PI3GRN en YouTube over het verschil tussen de menselijke stem en de versterking daarvan en de eindtrap van een radiozender.

Harm was ook op de velddagen te vinden eerst met de caravan en later werd het huisje op de camping gehuurd totdat het vanwege zijn leeftijd niet meer ging en kwam hij af en toe een dagje langs.
Bij de Jonge Onderzoekers was hij samen met o.a. Richard PA0RIG en Tony PA4TON vrijwilliger.

Op het gebied van onderscheidingen was hij Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw en drager van de VERON Gouden Speld. Namens het Bestuur en de leden van VERON en VRZA Afdeling Groningen wensen wij de Familie en nabestaanden veel sterkte in de komende tijd toe.

Dirk de Wit PA4DDW. 2de voorzitter V2G

Comments are closed.