• De VRZA, voor radioamateurs, heeft een jong bestuur, en een ALV waar elk lid een stem heeft. Het betere alternatief. Word daarom lid van de VRZA voor slechts € 25 per jaar! (En gezinsleden voor slechts € 10 per jaar!)

Hans van den Berg PA0JBB SK

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Hans van den Berg PA0JBB, op 76 jarige leeftijd, door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Nadere gegevens over het ongeval zijn ons niet bekend. Zodra er meer gegevens bekend worden over de uitvaart zullen wij die met u delen.

Hans was een zendamateur in hart en nieren en de drijvende kracht in onze technische ruimte. Vele jaren hielp hij menig amateur met zijn kennis van elektronica. In 2014 werd Hans uitgeroepen tot Amateur van het jaar. Hij was ook drager van de gouden speld.

De afgelopen jaren werkte hij ook als vrijwilliger mee op de zeesleper Elbe. Zijn kennis was onmisbaar bij de restoratie van de radiohut. Bij de hindoestaanse zender VAHON zorgde Hans voor de zendertechniek en de antenne installatie.

Hans ontwierp menig bouwproject voor de afdeling en zorgde voor vele artikelen in het Electron. Hij bezocht vele afdelingen van VERON en VRZA en op bijna elke radiobeurs kwam je hem tegen. Het hotel in Bad Bentheim was al weer gereserveerd voor eind augustus. Helaas mag het niet meer zo zijn. Wij ervaren zijn heen gaan als een groot verlies en kunnen het nog niet geheel bevatten.

Het bestuur van de afdeling Den Haag condoleert zijn familie en vele vrienden met dit grote verlies.

namens de afdeling Veron Den Haag,
H. Römer – voorzitter

Hans was drager van de VRZA speld voor 50 jaar lidmaatschap.

Foto: Hans tijdens de VRZA radiokampweek 2018

Comments are closed.